Posibilitatea de a lucra

 

In ultimul timp, colegii nostri de la teach au avut ocazia de a discuta cu sute de persoane interesate sa inceapa in domeniul IT si sa ajunga sa profeseze pe o arie de Programator, Administrator de Servere, Specialist de Securitate Cibernetica sau IT Support.

 

Cu totii cunoastem beneficiile domeniului IT:

  • Posibilitatea de a lucra de la distanta
  • Munca flexibila - fara program fix
  • Venitul de 2x mai mare fata de media din Romania (se spune ca venitul net mediu din IT a ajuns la +200 % - dupa o experienta medie de 3 ani)
  • Proiecte faine, de ultima ora si colegi super smart de la care ai ce invata

 

Problema in schimb, pentru cei la inceput de drum, este cea de a-si gasii DIRECTIA in acest domeniu. 

 

Iar dupa cum poti vedea in imaginea de mai jos, ai de unde alege...

 

Noi am impartit IT-ul in 3 categorii diferite (desigur ca exista mult mai multe si mai complexe, dar noi vrem sa facem lucrurile pe intelesul tuturor cu scopul de a incepe, de a studia, de a intra in domeniu, iar apoi de a se specializa pe parcursul dezvoltarii din cadrul job-ului).

 


Acum, haide sa le luam pe rand:

  1. Categoria de Development este acea categorie compusa din arii din IT care au la baza Programarea prin arii precum Web Development, Software Development, Mobile Development, etc.
  2. Categoria de Administrare este acea categorie compusa din arii din IT care au la baza Configurarea si Administrarea Retelelor, a Serverelor, a sistemelor Cloud si a celor de securitate, unde programarea nu este folosita atat de mult (poate fi pana la 25% din activitatea de zi de zi, depinde de specificul job-ului).
  3. Categoria de Suport este  acea categorie compusa din arii din IT, asemanatoare cu cele din partea de Administrare, dar care necesita un nivel de expertiza diferit, axat pe om si pe rezolvarea problemelor acestuia. Sunt situatii cand nu lucrezi cu oameni, ci cu partea de troubleshooting, direct pe masini (Routere, Servere, Firewall-uri, aplicatii Cloud, etc)

Comments

Popular posts from this blog

Ce puteti face cu imprimanta cu cartuse

Importanta serviciilor de reincarcare cartuse